top of page

Καλωσήρθατε στη "Σοδειά του Ψαράκη"

ποιότητα που αξίζει να δοκιμάσετε

Η "Σοδειά του Ψαράκη" είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της καλλιέργειας και παραγωγής ελαιολάδου από ελαιόδεντρα που καλλιεργούνται στην περιοχή της Φαιστού στη Μεσαρά της Κρήτης. Οι ελαιώνες μας είναι από τους αρχαιότερους στην Ελλάδα καθώς υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν την καλλιέργεια ελαιόδεντρων σε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή, τα οποία χρονολογούνται ήδη από την πρώιμη Μινωική Εποχή πριν από περίπου 5000 χρόνια. Χρησιμοποιούμε παραδοσιακές και δοκιμασμένες μεθόδους καλλιέργειας και συγκομιδής, οι οποίες σέβονται τόσο το φρούτο όσο και το περιβάλλον.

"Σοδειά Ψαράκη" η εταιρεία μας

Ελιά και Λάδι

Η σχέση της οικογένειας Ψαράκη με τη γή και το ελαιόλαδο ανάγεται σε πολλές γενιές πριν, από την εποχή της τότε τουρκοκρατούμενης Κρήτης. Από μαρτυρίες των παππούδων και των πατεράδων μας τοποθετείται περίπου το 1898, δύο χρόνια μετά την αρχή της κρητικής πολιτείας.

Πριν σας αναφέρουμε αναλυτικά την διαδικασία παραγωγής ενός εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου υψηλής θρεπτικής αξίας, θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε την διαφορά του σε σχέση με την παραγωγή ενός “κοινού” έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Έχοντας βιωματική επαφή με το ιερό αυτό δέντρο προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις ανάγκες του, που χρόνια τώρα με τον καρπό του, το χυμό του και την ξυλεία του ακόμα, προσφέρει φροντίδα σε αρκετές γενιές.

Προσπαθούμε να μην πιέζουμε τα δέντρα για μεγάλη παραγωγή (εδώ στην Κρήτη λόγω κλίματος επιτυγχάνεται εύκολα) αλλά να τα αφήσουμε να κρατούν επάνω του όσο καρπό αυτά νομίζουν ότι μπορούν να διαχειριστούν εύκολα, όπως η φύση τους ορίζει. Εμείς, απλά, δρούμε προστατευτικά ώστε το δέντρο να τα καταφέρει και να μάς δώσει, παράλληλα, την καλύτερη δυνατή ποιότητα καρπού. Έτσι, παράγεται ένα πολύ διαφορετικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και ελαιοκανθάλη, συστατικά διαπιστευμένα πλέον για το ότι επιδρούν θετικά στον οργανισμό μας και ειδικότερα στο καρδιοαγγειακό μας σύστημα.

Το ευλογημένο αυτό δέντρο να μας δίνει προστασία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος μέσα στην σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας. Νιώθουμε ότι παίρνουμε ευλογία και μόνο με την συμμετοχή μας σε αυτήν την διαδικασία παραγωγής ενός τέτοιου, αξιόλογου, προϊόντος απλά και μόνο γιατί εργαζόμαστε πλάι του.

Κατανοώντας την αξία του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, ξεκινάμε την διαδικασία συλλογής του ελαιόκαρπου. Με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, ώστε ο ελαιόκαρπος να μην πληγώνεται, αποφεύγοντας έτσι το φαινόμενο της οξείδωσης και υδρόλυσης. Μεταφέρεται με ειδικές πλαστικές κλούβες στο ελαιοτριβείο, ούτως ώστε να ξεκινήσει άμεσα η έκθλιψη του καρπού για την παραγωγή του ελαιόλαδου. Συνήθως αυτό διαρκεί 6 με 10 ώρες. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής του ελαιόλαδου η οποία περιλαμβάνει πλύση, άλεση, μάλαξη και έκθλιψη, είμαστε πάντα παρόντες, ώστε να ελέγχουμε όλες τις παραμέτρους (μηδενική χρήση νερού, ψυχρή έκθλιψη) για το μέγιστο αποτέλεσμα.

Έπειτα, ακολουθεί η μεταφορά του ελαιόλαδου στον χώρο μας και η αποθήκευσή του σε ειδικές αεροστεγείς και ανοξείδωτες δεξαμενές, ώστε να αρχίσει ο φυσικός καθαρισμός του, που συνήθως ολοκληρώνεται με το πέρασμα δύο μηνών.

Επιβλέπουμε προσωπικά όλα τα στάδια της διαδικασίας ώστε να ελέγχουμε όλες τις παραμέτρους για το μέγιστο αποτέλεσμα.

Τέλος, το στάδιο της τυποποίησης, στο οποίο τηρούνται όλοι οι κανονισμοί ώστε το ελαιόλαδο μας να δαιτηρεί αναλοίωτα τα διατροφικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα.

Η εταιρεία μας
olives02.jpg

Η ελιά

Το δέντρο της ελιάς, έχει σημαδέψει το Μύθο, την Ιστορία, την Παράδοση, την ίδια τη Ζωή στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη.
Η καλλιέργεια της ελιάς , η επεξεργασία του καρπού της, οι χώροι και τα απαραίτητα μέσα για την αξιοποίηση των διαφόρων προϊόντων της, οι τρόποι διατήρησης, συσκευασίας και μεταφοράς των διάφορων προϊόντων της ελιάς έχουν σημαντικό ρόλο στη θρησκευτική ζωή, στην οικονομική πορεία και στην κοινωνική ανάπτυξη. Έτσι, που να μιλάμε πια για τον «πολιτισμό της ελιάς». Η σημασία της για τη ζωή σε ορισμένες περιοχές και περιόδους την κάνει αφετηρία για κάθε είδους παραδόσεις με πολυδιάστατο περιεχόμενο. Από την Ελληνική και την Αιγυπτιακή μυθολογία, όπου η ελιά παρουσιάζεται ως θεϊκό δώρο στους θνητούς, μέχρι τον αιώνα της παγκοσμιοποίησης η ελιά παραμένει ένα από τα ελάχιστα στοιχεία του Μεσογειακού πολιτισμού που δεν έχουν αλλοιωθεί.
Το τοπίο της ελιάς συμπυκνώνει μνήμη και μόχθο γενεών, την καλή παρέμβαση στη φύση, δημιουργεί ισορροπία ανάμεσα στο προσωρινό, που είναι ο άνθρωπος και στο αιώνιο, που είναι η φύση και η ζωή. Η ελιά συνθέτει το ελληνικό τοπίο από τις υπώρειες των βουνών ως εκεί που φθάνει η αύρα της θάλασσας δημιουργώντας την εικόνα του ήμερου – καλλιεργημένου χώρου.

Τα δέντρα της ελιάς απλώνουν τις ασημοπράσινες φιγούρες τους κι αγκαλιάζουν όλη την Κρήτη. Σκεπάζουν τους μικρούς κάμπους και τις κοιλάδες του νησιού. Προχωρούν μέσα σε σκιερές ρεματιές κι ανηφορίζουν πάνω στους λόφους. Ανεβαίνουν ψηλά στις Μαδάρες και φτάνουν κοντά στις χιονισμένες βουνοκορφές του Ομαλού και του Ψηλορείτη. Κι από εκεί, κατηφορίζουν ξανά και ξανά κι απλώνονται στους λόφους και στους κάμπους, φθάνουν μέχρι την θάλασσα. Αγκαλιάζουν τα μικρά και μεγάλα χωριά. Ανακατεύονται με τις εκκλησίες και τις πλατείες. Μπαίνουν στις αυλές και στα σπίτια των Κρητικών και ζουν σιωπηλά μαζί τους. 

Τους προσφέρουν την ασημοπράσινη φυσική ομορφιά τους και φιλοξενούν στον ίσκιο τους τα πανηγύρια, τις γιορτές και τους γάμους τους. Προσφέρουν στους Κρητικούς τους πολύτιμους καρπούς και πιο πολύ το χρυσό λάδι τους.

Το κρητικό τοπίο είναι συνυφασμένο με το δέντρο της ελιάς, αξεχώριστα δεμένο με το σχήμα του δέντρου, το φύλλωμα και τον ίσκιο του ευλογημένου δέντρου. Αυλάκια, πεζούλια, δρόμοι, λιθόστρωτα, αλώνια, μύλοι, σπαράγματα αρχαίων κατασκευών, σπίτια κι ανάμεσά τους οι ελιές με τις ρυτίδες των προγόνων και της παλαιϊνής γνώσης. Γαντζωμένες στα βράχια, με τις ρίζες τους να βυζαίνουν το χώμα, καρποφορούν οι ελιές. Από την αναπαράσταση των ελαιώνων στις τοιχογραφίες της Κνωσού, τα απολιθωμένα λιόφυλλα και λιοκούκουτσα του Βαθύπετρου, τα ελαιοτριβεία της Φαιστού αλλά και τους απέραντους ελαιώνες του Ρεθύμνου, των Χανίων και της Μεσαράς ταυτιζόμαστε με την ίδια την ανθρώπινη παρουσία στον χώρο και στον χρόνο της Κρήτης.

Από αρχαιολογικές κι ιστορικές μαρτυρίες μαθαίνουμε ότι στον τόπο μας η ελιά, ίσως ως αγριλιά, καλλιεργείται από την παλαιολιθική και μεσολιθική περίοδο όπως αποδεικνύεται από φύλλα της στην καλντέρα της Σαντορίνης. Κατάγεται από χώρες της Ασίας –τις νότιες περιοχές της- κι έφτασε στην Ελλάδα από κατάλοιπα αποδημητικών πουλιών.

Η κυρίαρχη παρουσία της ελαιοκαλλιέργειας στην Κρήτη αποδεικνύεται όχι μόνο από τα άφθονα αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά κι από τα ίδια τα χιλιόχρονα δέντρα που υπάρχουν σε πολλά μέρη του νησιού. Πρόκειται για δέντρα-μνημεία, που πάνω στους κορμούς τους έχει χαραχθεί κατά τρόπο ανάγλυφο όλη η πολύπαθη ιστορία τους στο διάβα του χρόνου. Η ελιά στη Μινωική λατρεία ήταν δέντρο ιερό . Φαίνεται ότι υπήρχαν ιερά άλση ελιάς. Γύρω από συγκεκριμένα ελαιόδεντρα υπήρχαν χαμηλοί, χτιστοί περίβολοι και βωμοί για να τοποθετούνται οι προσφορές. Οι κάτοικοι της Μινωικής Κρήτης με επιμονή και προσεκτική εργασία αιώνων ανέπτυξαν και συστηματοποίησαν το κλάδεμα, τον εμβολιασμό και όλους τους τρόπους περιποίησης και βελτίωσης της ελιάς.

Η έκθλιψη του ελαιοκάρπου γινόταν σε απλές πέτρινες εγκαταστάσεις, που αρχικά χρησιμοποιούνταν εποχιακά και για την παραγωγή του κρασιού. Η ελιά και το λάδι κυριάρχησαν σε όλες τις εκφάνσεις της μινωικής ζωής στη γεωργία, στην οικονομία, στη θρησκεία, στην τέχνη. Ένας ολόκληρος πολιτισμός διαμορφώθηκε γύρω από το ιερό δέντρο και το πολύτιμο προϊόν του και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.

Ελαιόδενδρα που αντικρύζουμε σήμερα στην Κρήτη, που η όλη μορφή και εμφάνισή τους υποδηλώνει μια απροσδιόριστης διάρκειας μακρόχρονη ζωή, η οποία πρέπει να προσμετράται σε αρκετές χιλιετηρίδες. Τέτοια υπερχιλιόχρονα ελαιόδεντρα επιζούν και θάλλουν  ακόμα στις Βούβες Κισάμου, στο Καβούσι Ιεράπετρας, στον Άγιο Γεώργιο  και στη Γραμπέλα  στο Ανισαράκι της Κανδάνου, στα Παλιά Ρούματα  Βουκολιών στα Χανιά, στο Σαμωνά δήμου Αρμένων στο Ρέθυμνο, στη Γόρτυνα  της Μεσαράς, στο Μορόνι του Ζαρού, στον Πανασό του δήμου Γόρτυνας, στη θέση Γρε Ελέ  στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου, στα Καρδαμιανά του δήμου Συβρίτου, στη Λάστρο της Σητείας.

Μυθολογία-Ιστορία

Από την Ελληνική και την Αιγυπτιακή μυθολογία, όπου η ελιά παρουσιάζεται ως θεϊκό δώρο στους θνητούς, μέχρι τον αιώνα της παγκοσμιοποίησης η ελιά παραμένει ένα από τα ελάχιστα στοιχεία του Μεσογειακού πολιτισμού που δεν έχουν αλλοιωθεί.
Χωρίς αμφιβολία οι Φοίνικες διέδωσαν την καλλιέργεια της ελιάς στις πολυάριθμες αποικίες τους στη βόρεια Αφρική, τη Σαρδηνία και την Ισπανία. Στους Έλληνες εξάλλου οφείλεται η εισαγωγή του φυτού στην Ιταλία και τη Γαλλία.
Στην ελληνική ιστορία η ελιά συνδέεται με διάφορες όψεις της ίδιας της ατομικής και συλλογικής μας διαδρομής. Το δέντρο με τον κορμό του θεωρείται από τα πρώτα χρόνια χρήσιμο για τη θεότητα–ξόανο, ως καρπός και λάδι, βάση της ίδιας της ζωής, κλαδί–σημείο νίκης στους αγώνες ακόμα και ξύλο για φωτιά, την απαραίτητη όχι μόνο για το μαγείρεμα αλλά και για το κρύο του χειμώνα.

Στη ζωή των μεσογειακών πολιτισμών, όπου ευδοκιμεί η ελιά είναι φυσικό να την αναγάγει σε αφετηρία κάθε κατηγορίας μυθικών παραδόσεων. Είναι γνωστή η μυθική παράδοση για τη σύγκρουση της θεάς Αθηνάς με τον Ποσειδώνα για την πόλη της Αθήνας. Η Αθηνά προσφέρει το δέντρο της ελιάς, κατάλοιπο της παλαιότερης δενδρολατρείας και ο Ποσειδώνας το άλογο.

Η ελιά σύμβολο της ειρήνης και το άλογο του πολέμου. Στα αθηναϊκά νομίσματα απεικονίζεται έκτοτε η Αθηνά στεφανωμένη με κλαδί ελιάς . Κατασκευασμένα από ξύλο ελιάς τα παλλάδια του αρχαίου κόσμου ήταν ξόανα που θεωρούνταν αχειροποίητα (δηλαδή φιλοτεχνημένα όχι από ανθρώπινο χέρι αλλά με θαυματουργικό τρόπο. Ένας ωραίος μύθος αναφέρει ότι η Αθηνά κατασκεύασε το Παλλάδιον από το ιερό της δέντρο, την ελιά στη μνήμη της φίλης της Παλλάδος που τη σκότωσε κατά λάθος στην ώρα του παιδικού τους παιχνιδιού.

Το Παλλάδιον της Τροίας αποτέλεσε αντικείμενο αρπαγής όταν ο Οδυσσέας και ο Διομήδης μπήκαν κρυφά στην Τροία για να το κλέψουν.

Η Ειρήνη (κόρη του Δία και της Θέτιδας) εικονίζεται με κλαδί ελιάς στα χέρια της.Το κλαδί της ελιάς θεωρήθηκε εξ άλλου και ως σύμβολο γαλήνης στην παράδοση της περιστεράς της Κιβωτού του Νώε, απόδειξη ότι είχαν αρχίσει να αποσύρονται τα νερά του Κατακλυσμού.

Η ελιά αποτελεί σύμβολο όχι μόνο της Νίκης αλλά και της Ειρήνης στους αγώνες της ελληνικής αρχαιότητας, ιδιαίτερα στους Ολυμπιακούς, που συνοδεύονται και από την εκεχειρία μεταξύ των ελληνικών πόλεων. Το ρόπαλο του Ηρακλή κατά τη μυθολογία ήταν από ξύλο ελιάς, άλλωστε ο ίδιος ο Ηρακλής είναι που έφερε την ελιά στην Ελλάδα από την χώρα των Υπερβορείων και μάλιστα για να χρησιμοποιηθεί ως έπαθλο στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Σε τελετές θυσίας στην αρχαιότητα οι κόρες και οι ιέρειες φορούν στεφάνια από κλαδιά ελιάς. Αυτά τα κλαδιά κρατούσαν οι ικέτες που πήγαιναν να ζητήσουν άσυλο, βοήθεια ή προστασία και μόλις τα κατέθεταν στον βωμό, έμπαιναν αμέσως κάτω από την ισχυρή προστασία του Δία.

Η ελιά θεωρείται και ιερό δέντρο, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, γιατί κάτω απ’ αυτό, στο Όρος των Ελαιών, ο Ιησούς πέρασε τη νύχτα προσευχόμενος, προτού σταυρωθεί.
Στην Κρήτη περισσότερο από κάθε άλλο δέντρο, στην ελιά αναφέρονται πλήθος παροιμίες, παραδόσεις, τραγούδια, προλήψεις και μαντικές παρατηρήσεις, αφού το λάδι επιπλέον συνδέεται και με ιερουργίες (βάφτιση, ευχέλαιο, κτλ) και με μαγικές ενέργειες (ξεμάτιασμα κ.ά.).

Τα φύλλα της ελιάς

Τα ωραία ασημοπράσινα φύλλα της ελιάς, καθιερωμένα κι αυτά, αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τελετουργικό υλικό, είτε όταν χρησιμοποιούνται για να καλύψουν το σώμα του νεκρού είτε όταν καίγονται ως θυμίαμα. Η πλημμύρα του φωτός και η εναλλαγή του πράσινου με το ασημί στην άλλη πλευρά του φύλλου έχει εμπνεύσει ζωγράφους και φωτογράφους σε μια προσπάθεια να συλλάβουν το ασημοπράσινο πέλαγος των απέραντων ελαιώνων που προσφέρουν τα φύλλα της ελιάς δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό θέαμα. Όσοι έχουν αντικρύσει τους αναδευόμενους από τον άνεμο ασημοπράσινους ελαιώνες έχουν εγγράψει βαθιά στη μνήμη τους αυτήν την υπέροχη εικόνα .

Ιστορία

Το λάδι

Οι ελιές προσφέρουν στους Κρητικούς τους πολύτιμους καρπούς και πιο πολύ το χρυσό λάδι τους. Το λάδι που για χιλιάδες χρόνια έθρεψε, γιάτρεψε, συνόδεψε τις λατρείες τους και αποτέλεσε την δύναμη της επιβίωσης του λαού της Κρήτης. Το λάδι καθίσταται παράλληλα και τελετουργικό υλικό, από τις αρχαίες σπονδές μέχρι το Eυχέλαιο, το Bάπτισμα, το χρίσμα της χριστιανικής λατρείας. Το λάδι που και σήμερα στις αρχές του 21ου αιώνα, παρά τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις ανακατατάξεις στην ζωή και την οικονομία των ανθρώπων, εξακολουθεί να παραμένει μαζί με τον Τουρισμό ένας από τους δυο κύριους οικονομικούς πόρους του νησιού.

Όσοι έχουν μεγαλώσει σε χωριά με ελαιώνες έχουν παρακολουθήσει τον παλιό παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας της ελιάς για τη σύνθλιψη. Με τα ζώα να γυρίζουν το μεγάλο τροχό με τις μυλόπετρες, τα μουτάφια, χοντρά μάλλινα πανιά ανάμεσα στα οποία έμπαιναν οι ελιές, τους χώρους που έτρεχε μετά τη σύνθλιψη το λάδι, καθώς και τους σωρούς που σχηματίζονταν από τους πυρήνες. Αυτούς που συχνά χρησιμοποιούσαν και για να συντηρούν τη φωτιά στο τζάκι το χειμώνα. Κι ακόμα, έχουν γευτεί τις φέτες καψαλισμένο ψωμί που μόλις είχε βγει από τον φούρνο, βουτηγμένο στο ζεστό ακόμη παρθένο ελαιόλαδο.

Και ακόμη, το λάδι σημαίνει οικονομική δύναμη και πολύτιμο εμπορεύσιμο αγαθό. Σε όλη τη μεσαιωνική περίοδο η Κρήτη αποτέλεσε μία από τις βασικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της νότιας Ελλάδας. Ήδη από τα βυζαντινά χρόνια και αργότερα στα χρόνια της ενετοκρατίας, το λάδι συσκευαζόταν και μεταφερόταν μέσω των λιμανιών του Αιγαίου σε μεγάλες αποστάσεις. Στον 20ό αιώνα, η Κρήτη γέμισε με φάμπρικες σε όλα τα χωριά ακόμα και στα πιο μικρά κι απομονωμένα. Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο με τα μηχανικά ελαιοτριβεία άρχισε να συσκευάζεται σε μεταλλικά δοχεία για μια πιο ασφαλή και πρακτική μεταφορά. Το λάδι αναδείχτηκε σε πράσινο χρυσάφι για τον πληθυσμό της Ελλάδας ενώ έσωσε κυριολεκτικά τους κατοίκους της υπαίθρου από πείνα στις δύσκολες περιόδους όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές των Ελλήνων.

Τα προϊόντα μας

Τα προϊόντα μας

'Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

"ΔΙΑΣ"

Ο ΔΙΑΣ, πατέρας Θεών και ανθρώπων. Ήταν ο μικρότερος γιός της «ΡΕΑΣ» και του «ΚΡΟΝΟΥ». Η μητέρα του με την βοήθεια της ΓΑΙΑΣ και του ΟΥΡΑΝΟΥ τον γέννησε κρυφά σε μια σπηλιά του όρους Δίκτη στην Κρήτη.

Στην ανατροφή του βοήθησαν και οι Κουρήτες οι οποίοι χτυπούσαν τις ασπίδες με το δόρατά τους, κάνοντας θόρυβο, για να μην ακούσει ο ΚΡΟΝΟΣ το κλάμα του νεογέννητου ΔΙΑ και το καταπιεί. Η σειρά εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ΔΙΑΣ της Psarakis' Harvest, παράγεται από άγουρο(πράσινο) καρπό, που συλλέγονται αποκλείστηκα από τα μέλη της Οικογένειας Ψαράκης. Φτάνει στην υψηλότερη ποιότητα των θρεπτικών αξιών μέσω της μοναδικής γεύσης του. Απονεμήθηκε με το Copper Elea, σύμφωνα με τη συμμετοχή μας στον Κρητικό Διαγωνισμό Ελαιολάδου 2017 (COOC 2017), ως το τρίτο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην Κρήτη. Αυτός ο τύπος ελαιολάδου αποδίδει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ελαιασίνη και ελεοκανθάλι, δύο στοιχεία ελαιολάδου γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. (Υψηλά επίπεδα φρουτώδες και πικρού, που καταλήγουν σε μια ευχάριστη πικάντικη επίγευση.)

Διαμόρφωση

 

Καταστημάτων Λιανικής

Αναλαμβάνουμε τη διαμόρφωση σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συννενοήσεως

Αναλαμβάνουμε να διαμορφώσουμε τον χώρο των καταστημάτων σας λιανικής, εξ ολοκλήρου, καθώς και την μερική διαμόρφωση τους για την υποδοχή των προϊόντων ελαιολάδου Psarakis Harvest, με τους αναγνωρισμένους και καταρτισμένους συνεργάτες μας.

Επίσης, αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό σεμιναρίων, για να γνωρίσετε τα προϊόντα μας και να μάθετε τα μυστικά του ποιοτικού ελαιολάδου και να τα μεταφέρεται στους πελάτες σας.

Τέλος, προτείνουμε και προσφέρουμε ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης των καταστημάτων σας μέσο κινητού τηλεφώνου.

Υπηρεσίες

Επικοινωνήστε

Ηράκλειο, Γαλιά

694 573 7125

επιτυχης αποστολή

19667540_794037347432825_489376779917541
Επικοινωνία
bottom of page